Hlavní navigace

Další nové Asusy, multimediální N46, N56 a N76

1. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

U Asusu nám toho na nedávno ukončené výstavě CES 2012 uniklo zřejmě víc. Kromě nových herních notebooků série G se nyní dozvídáme i o modelech z multimediální řady N. Její šestá generace přinese procesory Ivy Bridge a design velmi silně připomínající MacBooky Pro a také třeba nové IdeaPady série U od Lenova.

Novinky budou označením následovat logiku Asusu - písmeno N značí multimediální zaměření, první číslo úhlopříčku displeje a druhé číslo znamená generaci. Představené modely N46, N56 a N76 tak budou mít úhlopříčky displejů 14, 15,6 a 17,3 palců. Předchozí generace této série byla poměrně povedená, možná si vzpomínáte na naši veskrze pochvalnou recenzi patnáctipalcového N55SF s externím subwooferem a Full HD displejem.

Na nové, šestkové řadě je zajímavá již zmíněná přítomnost procesorů Intel Ivy Bridge (Core i5 a i7; pravděpodobně se podobně jako u současné generace dočkáme i čtyřjader). O grafiku se budou starat čipy od Nvidie - podle zahraničních zdrojů ze současné "pětistovkové" série, tedy žádný vývoj oproti současnému stavu. A největším tahákem (a také dost možná největším zdrojem kritiky) bude asi design, který je sice líbivý (a podle všeho je zpracování kompletně kovové), jenže opravdu silně připomíná produkty Applu. Trochu strach máme i z touchpadu, který vypadá jako celodotykový clickpad, což podle nás není tak dobré jako klasická polohovadla s mechanickými, oddělenými tlačítky.

" frameborder="0" width="640" height="360">

CS24

Stejně jako nové modely série G by i Nkové Asusy měly být k dispozici v dubnu/apríli tohoto roku. O cenách sice informace nemáme, ale stávající řada N5 na tom s poměrem výkonu a ceny není vůbec špatně, takže jen doufáme, že to Asusu vydrží.

Zdroj: Laptoping