Hlavní navigace

Další P45 od Gigabytu

15. 4. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera jsme vám představili první fotografie modelu GA-EP45-DS3P, dnes se podíváme na vybavenějšího sourozence GA-P45-DS5. Základem novinky je rovněž severní můstek Intel P45 a jižní ICH10. Úspornou technologií Dynamic Energy Saver se chlubí taktéž.

V čem se tedy liší? Na první pohled je znát trochu jiné rozložení prvků na desce. Masivnější chlazení,  heatpipe trubice, které spojuje jižní, severní můstek a napájecí mosfety je propojeno heatpipe trubicí, kličkuje mezi kvalitními kondenzátory s pevným dielektrikem. Ubyl jeden PCIe x16 slot, nahrazen byl starším PCI, který bude dle mého názoru využit lépe, neboť spousta lidí vlastní kvalitní zvukovky a tv karty, které by jinak musely při upgradu jít pryč. Crossfire tak využijete pouze se dvěmi grafikami (2x PCIe x8).

Čím se ale deska vymyká je velký počet SATA portů. Přítomno je rovných 10 konektorů, bohužel ani jeden eSATA. Potěší ale jejich umístění na hranu základní desky a nebudou tak překážet dlouhým grafickým kartám. Konektor pro disketovou mechaniku stále přežívá, stejně jako ATA připojená pomocí přídavného řadiče.


Deset SATA je opravdu nadstandard, v pozadí lze vidět kvalitní kondíky a zalité cívky.


Potěší osm USB 2.0 portů, FireWire a dvě gigabitové síťovky, o to více zamrzí absence eSATA.

CS24


Podsvícená tlačítka se vám budou hodit při testování na stole.

Deska bude jistě žádaným artiklem, stejně jako předchozí modely s Intel P35. Kvalitní chlazení a napájecí obvody (šestifázové napájení CPU, dvojfázové NB a dvojfázové RAM) a duální BIOS využije každý overclocker, stejně jako podporu nových procesorů s 1600MHz FSB a 1200MHz DDR2 pamětí. Dostupná bude v průběhu druhého kvartálu letošního roku

Zdroj: TC Magazine, Bit-tech

 

Autor článku