Hlavní navigace

Další podrobnosti o obchodě s aplikacemi [Windows 8]

23. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Takže co Microsoft potvrdil? Že k placeným aplikacím pro dotykové prostředí Metro nepovede jiná cesta, pouze dálnice vedoucí obchodem, který bude v osmičkách dostupný. Běžné desktopové aplikace budou v obchodě nabízeny také, zřejmě jen formou odkazu na web výrobce softwaru.

Kolik si společnost nechá z výnosů z prodeje aplikací? Zatím se navrhuje 30 %. Přesně tolik si pro sebe nechává Apple. Informace pochází z konference Build, nepovažujme ji však za konečné rozhodnutí. To teprve přijde, o konečné částce, kterou si Microsoft bude nechávat, se ještě rozhodne. Mohl by nabídnout výhodnější podmínky než Apple, čímž by si nepochybně získal tolik důležitou pozornost vývojářů.

Každá aplikace v obchodě bude procházet kontrolou, kde se odhalí viry a podobný odpad. Microsoft údajně po výrobcích softwaru pro Metro chce, aby ke svým produktům nabízely pět licencí. Díky tomu bychom mohli zakoupenou aplikaci nainstalovat na pět různých zařízení s Windows 8.

Jednou výjimku, jak získat a instalovat aplikace pro Metro jinak než přes obchod, by měli tvořit vývojáři a firemní zákazníci.

Zdroj: Neowin 1 | 2 a This is my next