Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Další průšvih s 10nm procesem Intelu? Některé čipy Cannon Lake byly údajně odloženy. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 21. 9. 2017 21:11

    Wendak (neregistrovaný)

    Teorie hezká a pochopil bych to před rokem, kdy AMD nemělo zhola nic, co by Intel ohrožovalo, ale při celkem velkém úspěchu Ryzenu pochybuju, že by nechtěli mít konkurenční výhodu oproti AMD, což by 10nm proces jistě byl. Takže vaše teorie se rozpadá v základech. A tou prezentací funkčního 10nm to Intel jen dokazuje - snaží se přejít na 10nm. Nicméně pokud odkládají, tak to není proto, že by to tak chtěli - můžou mít peněz, kolik chtějí, ale pokud se něco ser..(kazí) v něčem tak složitým, jako je výroba čipů, tak to prostě sebere hodně času.
    Vidím to i na investicích do vývoje, konkrétně vybavení. Vyrábíme pro Semiconductor firmy elektronové mikroskopy a investice Intelu nejsou ani dvojnásobné oproti GF, podobně investuje i Hynix a Micron. Extra vyjímka je Samsung, který už dlouho investuje asi 10x víc než Intel a je to vidět na výsledcích, kdy Samsung Intel ve výrobě čipů dohonil a předehnal.