Hlavní navigace

Další rekord. Apple za první víkend prodal 5 milionů iPhonů 5

25. 9. 2012

Sdílet

 Autor: Redakce

Leccos už naznačovaly předobjednávky, nový iPhone si zamluvily dva miliony lidí, tj. dvakrát více než u předchozí generace. Včera se Apple pochlubil, že od pátku do neděle prodal pět milionů iPhonů 5. iPhony 4S skončily po prvním víkendu s čtyřmilionovými prodeji.

iPhone 5

Pravděpodobně by se jablečných telefonů prodalo i více, ale Apple vyprázdnil sklady. Neznáme přesný počet kusů v první várce, ale k pěti milionům musíme připočíst i rezervy pro další trhy včetně Česka, kde se novinka začne prodávat už tento pátek, viz náš souhrn ceníků. Kdo nestihne koupit první den, zřejmě si bude muset počkat alespoň měsíc na říjnové zásoby.

Apple dále potvrdil, že na mobilní systém iOS 6 přešlo více než 100 milionů zařízení. Vzhledem k dosavadním aktivovaným 400 milionům telefonům, tabletům a přehrávačům s iOS se jedná o úctyhodné číslo. Oproti Androidu a Windows Phonu má Apple dvě hlavní výhody. Jednak si hardware a software vyvíjí sám a jednak také vydá aktualizaci pro všechny najednou. U Microsoftu tento proces zdržují operátoři, u Androidu ještě navíc samotní výrobci.

 

Zdroj: Apple