Hlavní navigace

Další test? V Chromu 27 a novějších zmizela černá lišta Googlu

18. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jsou to dva týdny, co jsme psali o dalším testovacím vzhledu Googlu. Gigant z Mountain View se údajně znovu zbaví horní černé lišty, v níž odkazuje na své hlavní produkty. Alex Chitu z GOS si všiml další související zvláštnosti. Pokud používáte prohlížeč Chrome 27 a novější (aktuálně jen verze Dev a Canary), černá lišta z vyhledávače také zmizí. Avšak jen z vyhledávače – hlavní stránky a výsledků – v ostatních službách zůstává. Výjimkou je například YouTube, kde ale tzv. „black bar“ chybí standardně.

Chrome 27 bez černé lišty ve vyhledávači Chrome 27 bez černé lišty ve vyhledávači
Chrome 27 bez černé lišty ve vyhledávači

Ověřili jsme, že lišta zmizela i v české verzi. Alex Chitu dokonce upravil user agent ve Firefoxu, aby se tvářil jako Chrome 27. A lišta se také zázračně ztratila. Zatím však na webu chybí zvláštní tlačítko podobné App Launcheru, které jsme viděli na začátku března.

MMF24

 

Google se ke změnám zatím nevyjadřuje. Dočkáme se oznámení větší porce novinek na konferenci I/O? Chrome už má zhruba šestitýdenní vývojový cyklus. Ostrá verze má zatím číslo 25 (pochází z 21. února). Verze 27 by tak měla přijít za nějaké tři týdny, tedy v druhé polovině května. Google I/O se přitom koná 15.–17. května. V souvislosti s konferencí jsme už dnes na Cnews.cz zmiňovali také nový poznámkovač Keep.