Hlavní navigace

Další virtuál na obzoru. Odorik.cz chystá předplacenku s levným voláním i daty

11. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý týden VoIP operátor Voocall oznámil, že za tři měsíce začne nabízet služby v mobilních 2G/3G sítích. Na webu už běží odpočet, že na necelých 93 dní budeme mocit volat o více než 80 % levněji. Nic konkrétního zatím ale nevíme.

 

Ještě dříve by se na trhu měl objevit další virtuál s původem z VoIP sítí, a to Odorik.cz. Na svém diskuzním fóru provozovatelé píšou, že nabídnou předplacené služby voláním a také „daty bez velkého měsíčního poplatku s účtováním po kilobajtech“. Mobilní surfaři se tak žádné datové revoluce nedočkají. Jak píše administrátor v diskuzi na fóru, většině lidí stačí 1–100 MB dat na měsíc a 50–200 minut volání. Odorik.cz tak bude útočit hlavně na podobně vypadající BleskMobil s voláním za 2,50 Kč na minutu a datovým balíčkem 100 MB za 100 Kč.

Jako VoIP operátor si při volání z internetu účtuje 1 Kč za minutu volání na mobil nebo 0,39/0,59 Kč na pevnou linku mimo špičku / ve špičce. Do vlastní sítě je volání zdarma a tarifikace je vždy nejlepší možná 1+1, tedy účtování po sekundách.

Zdroj: Odorik.cz (via Dotekománie)