Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Debata kolem levných ministerských tarifů by se neměla točit kolem Babiše [komentář]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 24. 4. 2017 16:35

    Kaz

    To mi ale právě nedává smysl. Nevericitomas uvádí níže, tak náklady mohou být skoro fixní. Jenže operátor musí počítat s nějakou kapacitou sítě (více uživatelů spotřebuje vyšší kapacitu, obzvláště u těch cen za data, které podniky mají), uživatelskou podporou apod., takže z tohoto pohledu fixní nejsou. 50 simek sice nic není, ale těch 50 je třeba někde 500 a to celé u 200 takových firem a tím se to už naskládá. Nejedná se jen o MF a podobně medializované případy.

    Tady není vazba, že když operátor půjde pod cenu a bude dotovat firemní tarify firmu, tak se mu to vrátí na jednotlivých uživatelích. Mezi tím žádný vztah není, jsou to dvě oddělené věci.

    Jediná věc, co mě napadá, je reklama - mají toho zákazníka jako vizitku. Ale v této době je to spíše antireklama :-) a stejně jsem tím nikoho neviděl argumentovat.

    Je to opačný přístup, než jaký mají třeba obchodní řetězce (který také nechápu). Už od nás odešlo několik velkých řetězců, které řekly, že šly pryč, protože nebyly v první trojce (příklad), protože jim to za to nestojí, i když jsou v zisku.