Hlavní navigace

Deezer má novou konkurenci. Včera u nás odstartovala hudební služba Rara.com

21. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Deezer včera přišel s nabídkou bezplatného poslechu, zároveň ale dostal další konkurenci. Ve stejný den byl spuštěna počeštěná verze britské streamovací služby Rara.com, nechybí v ní ani český obsah. V katalogu najdete hudbu „Velké čtyřky“ – EMI, Sony Music, Warner Music a Universal Music i menších vydavatelů. Nabídka 18 milionů skladeb je také srovnatelná s Deezerem.

Rara.com oficiálně v ČR
Rara.com oficiálně v ČR

Jak Rara funguje? Jde o předplacenou službu (půjčovnu), kde za měsíční poplatek můžete poslouchat, kolik toho vaše uši snesnou. Za 120 Kč na měsíc si zaplatíte neomezenou webovou verzi, za 240 Kč pak i mobilní verze s aplikacemi pro iOS, Android a Windows 8. V rámci startovací promo nabídky můžete první tři měsíce platit jen 24 Kč, resp. 48 Kč. Pokud při registraci použijete kupón HOLIDAY2012, webovou i mobilní verzi máte na sedm dní zdarma.

Rara nabízí k poslechu všechny funkce, které byste čekali. Vyhledat můžete libovolnou skladbu, interpreta nebo album. Poskládat můžete vlastní playlisty, případně se zaposloucháte do tematických rádií. Mrzí chybějící HTML5 (vyžaduje Flash Player) a osobně se mi příliš nezamlouvá kolotočový vzhled.

 

MMF24

Nám nezbývá než doufat, že rostoucí konkurence (Deezer, Rara) donutí český MusicJet, aby konečně přišel s webovou verzí přehrávače. Ten klient pro Windows už vážně není vtipný.

Za poslední rok se mimochodem nabídka hudby v Česku výrazně rozšířila. Pokud chcete nakupovat, zkuste iTunes, SupraphonlineBontonline, Fairsharemusic, Ubuntu Music. Streamovací půjčovny jako Deezer, Rara nebo MusicJet jsme si už vyjmenovali. Prodej hudby plánuje i Ulož.to. Klipy můžete sledovat na YouTube nebo pěkném českém Mixéru. Ze zajímavých zahraničních služeb nám ale stále několik chybí. Těšíme se na rádio Pandora, půjčovnu Spotify nebo komplexní služby Xbox Music a Google Music.

Autor článku