Hlavní navigace

Dell Gallo, Opus One, Sterling, Silver Oak, Rosemount a Peju

18. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dellu unikla roadmapa jeho tabletů až do Q1 2012. Chcete vidět, co možná bude ve vašem obýváku, až nastane konec světa? Dell se chystá používat hlavně Honeycomb a Windows.

Dell Streak 5 už je nějaký ten pátek na světě a o brzo přicházejícím Streaku 7 se toho ví taky hodně. První chystanou novinkou je tak Dell Gallo, 10" tablet s Androidem 3.x Honeycomb. Ten se na trhu objeví někdy kolem dubna / apríla a Dell tak konečně bude mít nějaký veliký tablet jako konkurenci iPadu nebo nového Galaxy Tabu 10.1.


Zhruba v červenci / júlu tu bude nějaké drobné obnovení Streaku 7 a nedlouho potom, přibližně v říjnu / októbri bude Streak 7 nahrazen sedmipalcovým tabletem Sterling, z klasického Androidu se přejde opět na verzi 3.x Honeycomb šitou tabletům na tělo. Zhruba ve stejnou dobu by se měl objevit i nějaký drobný update pro Dell Gallo, desetipalcový tablet dostane podporu pro "Handwriting".

Samsung Galaxy Tab 10.1 a Google Android 3.0 Honeycomb

Na začátku roku 2012 nás čekají dvě překvapení. Dell uvede tablety Opus One (5") a Silver Oak (7"), oba s Androidem vzevším z dnešního Honeycombu.

KL24

Neměli bychom zapomínat i na tablety se systémem Windows. Zhruba v červnu / júnu letošního roku Dell uvede Rosemount, 10" tablet s Windows 7 s rozlišením 1366 × 768, ten bude na začátku roku 2012 vystřídán modelem Peju s Windows 8. Právě Windows 8 by mohl znamenat pro tablety velký obrat k lepšímu, Windows 7 je na ně totiž nevhodný hlavně kvůli potřebě hardwaru architektury x86, zatímco Windows 8 by podle posledních zvěstí měl spokojeně svištět i na procesorech ARM, Qualcomm, atp., tedy Windows 8 budou nejspíše možná běhat i na platformě Nvidia Tegra, konkrétně Tegra 4 neboli Wayne.

Zdroj: Androidcentral

Byl pro vás článek přínosný?