Hlavní navigace

Dell představil nejtenčí tablet světa. V pase má jen 6 mm, a to není jediná zajímavost

12. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dell se svými tablety zatím žádnou velkou díru do světa neudělal, ale jeho novinka představená na konferenci IDF má větší ambice než předchozí pokusy. Tablet Venue 8 7000 je s 6mm profilem nejtenčím vůbec. Samotný design zařízení je také hodně nezvyklý.

Nejteční tablet světa – Dell Venue 8 7000
Nejteční tablet světa – Dell Venue 8 7000

Tablet má 8,4" AMOLED displej s rozlišením 1600 × 2560 px. Dell si jej nejspíš vypůjčil od Samsungu, který do svého Galaxy Tabu S nasadil stejný, korejský tablet ale měl v pase nehorázných 6,6 milimetru. Dell o displeji mluví jako o edge-to-edge, tedy od hrany ke hraně. Na horní straně a bocích jsou totiž jen velmi tenké rámečky. Tlustý je až spodek, kam výrobce umístil přední foťák a reproduktor.

 

Kvůli netradičnímu hliníkovému tělu a nevycentrovanému displeji si bude uživatel muset zvyknout na jiný úchop. Předpokládám, že se toto řešení nehodí pro hry s orientací na šířku, protože bude problém správně uchopit horní stranu.

Přesné parametry zatím Dell tají. Na tabletu ale poběží čtyřjádrový Atom Bay Trail Z35xx a operačním systémem bude Android. Intel dodá také systém RealSense, který sadou tří zadních foťáků dokáže zaznamenat 3D obraz a informace o hloubce, což se budou hodit například ve fotografii pro zpětné zaostření. Snad ale Dell najde i jiné využití, protože fotit 8,4" tabletem je na pováženou…

MMF24

Zdroj: Dell