Hlavní navigace

Dell Streak 7: „koukací sklíčko“ se blíží

29. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dell hodlá na veletrhu CES v Las Vegas (6-9. ledna / januára 2011) uvést novou verzi svého pětipalcového tabletu Streak 5, tentokráte s větší, sedmipalcovou obrazovkou a podstatně inovovanou výbavou.

Dell Streak 7 se nedávno objevil na stránkách FCC a také v konceptech pro televizní reklamu ve Spojených státech. Tabletu Dell přezdívá "Looking glass", čili něco jako "koukací sklíčko". Chystá se implementovat pořádnou augmented reality, bude možné si přes destičku prohlížet svět kolem vás se značkami z Map.cz? Částečně určitě ano, máme tu slot na SIM kartu s podporou sítí 3G a dokonce GPS navigaci. Můžete i volat, klidně bez sluchátek.


Sedmipalcový displej je kapacitní, jeho rozlišení sice neznáme, ale lpí na něm sklo Gorilla Glass, takže poškrábat nebo zničit jej nebude snadné. Tablet ani v sedmi palcích není přehnaně veliký a Dell se jej chystá zřejmě prodat právě na ono chození ven a koukání skrz něj. Operačním systémem bude zřejmě Google Android 2.3 Gingerbread, dá se čekat i možnost upgradu na verzi 3.0 Honeycomb.

KL24

Uvnitř najdete čip Nvidia Tegra 2 T-250, známé 1GHz dvoujádro s akcelerací 3D, Flashe a videí. Máme tu Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 2.1 EDR, slot na SD kartu a předinstalovaný e-reader software Blio. Na víc informací si počkejte na CES 2011. V USA budete moct koupit tablet se smlouvou u AT&T nebo T-Mobilu od 19. ledna / januára.

Zdroje: Engadget, Liliputing

Byl pro vás článek přínosný?