Hlavní navigace

Dell uvádí 30" UltraSharp U3011

20. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Šest týdnů uplynulo do doby, kdy jsme mohli spatřit fotografie tajemných krabic s popisky „Dell“ a „U3011“, úctyhodně veliký krasavec se nám dnes představuje ve své plné parádě. Série UltraSharp již tradičně nabízí velice zajímavé parametry, pojďme se jim tedy podívat blíže na zoubek.

Třicetipalcovým monitorům sluší rozlišení 2560 × 1600 px, nejinak je tomu i u tohoto modelu. Použitý panel typu IPS se může pochlubit statickým kontrastem 1000:1 (dynamický se vyšplhal až na 100 000:1), 7ms GTG odezva sice není žádné terno, v této sféře si ale příliš vybírat nemůžete (30" TN-based monitor se na trhu podle mého názoru ještě nikdy neobjevil). Maximální jas je nezvykle vysokých 370 cd/m2.

Co se vstupů týče, žádné překvapení nečekejte. Maximálně tak v kvantitě, monitor totiž dostal do vínku dva DVI a dva HDMI konektory, kterým sekunduje archaický D-Sub a DisplayPort v množství jednoho. Potěší přítomnost multiformátové čtečky karet a 4 USB 2.0 portů – i na ergonomii se bral dostatečný zřetel, zařízení je samozřejmě možno naklápět, otáčet a také výškově nastavovat. Nadějně vypadající novinku pořídíte za solidních 1499 USD, což tak nějak zapadá do nabídky současných modelů.

Zdroj: TC Magazine

Autor článku