Hlavní navigace

DeskJet slaví 20 let

13. 2. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je tomu právě dvacet let, kdy společnost Hewlett-Packard představila první inkoustovou tiskárnu s označením HP DeskJet. Hlavními cíli při uvedení tiskárny na trh bylo poskytnout uživatelům řadu jednoduchých tiskáren, nahrazujících jehličkové tiskárny, v ceně do tisíce dolarů, prodat alespoň milión kusů tiskáren a dosáhnout pozitivních ohlasů  na trhu.

A jak je u HP zvykem, předsevzetí jsou od toho, aby byla překonána. Dodnes bylo na celém světě prodáno více než 200 miliónů kusů tiskáren a multifunkčních zařízení této kategorie, produktová řada získala řadu prestižních ocenění a značka HP DeskJet se stala synonymem pro personální inkoustový tisk. 

Původní DeskJet 500 z roku 1988. Stál 995 amerických dolarů (a to byl dolar tuším za 45 korun), barevná verze přišla až v roce 1991

Fenomenální úspěch řady tiskáren HP DeskJet dal impuls ke zrodu produktových řad HP Photosmart a HP OfficeJet, které rozšířily portfolio inkoustových tiskáren HP a vytvořily nové skupiny zákazníků a kategorie uživatelů.

Další informace a zdroj obrázku: Wikipedia

Autor článku