Hlavní navigace

Desktopové aplikace na ARM poběží [Windows 8]

21. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je velký rozdíl je mezi dnešními a desktopovými aplikacemi. Za desktopové se považují ty, které pracují v klasickém prostředí s Aerem. Za desktopové se naopak očividně nepočítá nová generace aplikací pro Metro. Faktem zůstává, že dnešní programy vytvořené pro platformu x68 na ARM bez patřičných úprav nepoběží, je to technicky nemožné. Nejprve by musely být překompilovány.

Nadále také platí, že by Microsoft rád, aby se vývojáři přeorientovali a pustili do tvorby aplikací pro Metro. Není to ale bezpodmínečně nutné, poněvadž byly spatřeny tablety s procesory ARM a jednou z dlaždic v Metru byl Desktop, čili plocha. Prostředí poháněné Aerem tedy nezmizí, což se z indicií dalo usuzovat. Bude proto možné spouštět klasické aplikace, pokud ale budou existovat.

Redmodská firma stále neupřesnila, zda se v zabudovaném obchodě budou distribuovat pouze aplikace pro Metro, nebo i ty pro Aero. Zatím maximálně víme, že ty dotykové budou v obchodě přítomné určitě, a to s bezpečnostním certifikátem vydaným Microsoftem (odtud rovněž plyne ujištění, že viry v Metru nebudou mít moc šancí).

Zdroj: ZDNet