Hlavní navigace

Desktopový Skype svléká starou kůži. Je mnohem příjemnější na pohled

15. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Skype zkouší nový obleček a nutno podotknout, že pořádná změna byla potřeba jako sůl. Starý klient pro osobní počítače nijak vábně nevypadal, novinka naproti tomu některé prvky zvětšuje a obaluje na pohled příjemnou grafikou. Nelekněte se ani velkých avatarů, které zapříčiňují, že se seznam kontaktů natahuje a na obrazovku se jich současně nevejde tolik jako dřív.

Avatary lze vypnout a seznam kontaktů následně zhustit ještě jednou předvolbou. Microsoft na novém Skypu již nějakou dobu pracuje. Nemohu zatím potvrdit, že jej už nasadil v široké distribuci. Při testovací instalaci se z webu Skype.com stáhla verze 6.20.0.104, která nadále vypadá tak, jak jsme zvyklí. Kolega ale včera obdržel aktualizaci, jež program povýšila na verzi 6.20.64.104.

 

S tímto sestavením jsem si již hrál i já a mohu potvrdit, že disponuje přepracovaným prostředím. Microsoft novinku zatím zřejmě zkouší na užším okruhu uživatelů. Jakkoli je fajn, ještě více teď bijí do očí reklamy, zvláště ta umístěná nad konverzací. Ve spodní části okna by tak nepřekážela.