Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Desky platformy Intel Z390 už existují. V Sandře se objevil model od SuperMicro. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 19. 11. 2017 15:18

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Pánové pánové, nemlaťte se vzájemně těma klávesnicema, ještě si v nich rozbijete LEDky.

    Jinak to o těch 8 jádrech je spekulace a asi chybná, jestli bude Coffee Lake 8C do LGA 1151, tak nejspíš půjde na všech deskách se Z370/H310 etc. Maximálně by mohl mít vyšší TDP a nebýt oficiálně podporovaný na některých deskách se slabou/nechlazenou napájecí kaskádou, něco jako 95W/125W FX.
    Spíš je otázka, jestli vůbec bude nějaké 8C Coffee Lake. Spousta lidí to přijmula už skoro jako fakt, ale momentálně je to spíš takovej sen fanouška, IMHO.

    Teda teprve uvidíme, jak moc se pohne dopředu Ryzen refresh (Pinnacle Ridge), ale Intel podle mě ani nemusí to osmijádro vydávat. Vždycky konkuroval tím, že měl horší MT výkon za stejné prachy, ale lepší ST, na což se soustředil marketing i jeho fanda. Úplně stejně má i teď a kdo chce víc MT, tomu nabízí LGA 2066. Takže ultras možná můžou trpět, že osmijádrovej Ryzen jim tu 8700K předstihne v MT úlohách, ale Intel to tak IMHO vůbec neprožívá, na prestiž a "halo" má věci jako i9-7980XE, které si sice koupí skoro zanedbatelné počty lidí, ale je to na trhu, je to nejrychlejší, takže úkol splněn.