Hlavní navigace

Devium Dash: autorádio, jehož hlavní součástí je iPhone nebo iPod Touch

28. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chytré telefony jsou součástí našeho života stále ve větší míře. Tato skutečnost není žádnou novinkou, proto stále vzniká větší a větší množství příslušenství, které umožňuje propojit telefon ke kdejakému zařízení. Podobně tomu je také v oblasti autorádií - ty velmi často dovolují propojení pomocí bezdrátových technologií, aby bylo možné přehrávat uloženou hudbu i během řízení vozidla.

Společnost Devium se právě na oblast poslechu hudby v automobilech zaměřila a přišla se zcela novým řešením, které spočívá v integraci samotného telefonu do autorádia. Ten se pak stává displejem a mozkem celého takto vzniklého hudebního systému.

 

 

Po vložení telefonu a spuštění aplikace pak již nic nebrání přehrávání uložené hudby tak, jak jsme zvyklí. V tuto chvíli rádio funguje pouze s telefony Apple iPhone 4 / 4S (případně s přehrávačem iPod Touch), ale výrobce se nechal slyšet, že by v budoucnu rád přišel s podporou i pro telefony jiných značek.

Devium DashDevium Dash

Zařízení Dash je tvořeno ze samotného přístroje, který je nutné namontovat do auta jako běžné autorádio, a odnímatelného předního hliníkového panelu. Právě tento panel obsahuje prostor pro vložení iPhonu nebo iPodu Touch. Veškeré ovládání tedy probíhá přímo na displeji telefonu, s výjimkou regulace hlasitosti. Samotné rádio se pochlubí výkonem 4 × 50 W a dvěma 2V předzesilovači.

Devium DashDevium DashDevium DashDevium DashDevium Dash

CS24

Zakoupení tohoto modelu bude možné od července letošního roku za cenu 300 USD, tedy přibližně 6 000 Kč. K dispozici bude více barevných provedení.

Zdroj: Engadget