Hlavní navigace

DFI LanParty pro Core i7

9. 10. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Celým jménem se motherboard jmenuje DFI LanParty UT X58-T3EH8 a reportérům serveru TweakTown byla ukázána její „témeř finální“ revize, bez chlazení čipsetu a napájecích obvodů.

Výrobce osadil desku třemi PCIe x16 sloty (s rozložením linek na x16, x8 a x8) a fungovat bude jak CrossFire, tak SLI. Napájení procesoru je pouze osmifázové, což ve srovnání s deskami ostatních výrobců nezní příliš přesvědčivě, DFI ale tvrdí, že ani Core i7 nemá tak vysokou spotřebu, aby další fáze využil. To samé platí o dalších prvcích výbavy, které prý nikdo nepotřebuje, a tak je DFI na desky nedává. Vše je podřízeno maximálnímu výkonu.

Dva žluté SATA porty jsou zprostředkovány přídavným řadičem, který obsluhuje také IDE port.

Overclockeři pravděpodobně uvítají tlačítka napájení a reset přímo na desce a digitální diagnostický displej. Specialitou nové desky DFI je snadno vyjímatelný čip BIOSu. Tuto vymoženost běžný uživatel využije jen stěží, špičkový overclocker ale může BIOS vyměnit, když se na něm náhle vyskytne porucha. Hned vedle BIOSu jsou vyvedené piny, skrze něž lze manuálně měnit některá nastavení, podrobnosti o této vychytávce bohužel nemáme.

MMF24

LanParty UT X58 bude dostupná nejdříve koncem listopadu/novembra a cena bude nejméně 300 dolarů (5500 Kč).

Zdroj: TweakTown

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku