Hlavní navigace

Končí další čtečka kanálů RSS. Digg Reader se nedožije pátých narozenin

20. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Alternativ je naštěstí dostatek.

Pamatujete se ještě na vypnutí slavné čtečky kanálů RSS od Googlu? Začátkem července to bude už pět let, kdy skončil Google Reader. Ačkoli si nemyslím, že by RSS bylo technologií využívanou středním proudem, zejména v naší komunitě má stále své místo. Mezi alternativami bylo svého času doporučováno zejména Feedly, k dalším častým tipům patřil Digg Reader. Právě druhý jmenovaný dokonce přímo vznikl v reakci na konec Google Readeru, zatímco Feedly již nějakou dobu své služby jako čtečka RSS poskytovalo. Po necelých pěti letech však Digg Reader končí. Ten si dal za cíl nabídnout podobný jednouchý a čistý zážitek jako Reader, a to včetně API pro aplikace. Tip: Hledáme RSS čtečku, která nahradí Google Reader Dnes už vás webová aplikace dostupná na adrese digg.com/reader přivítá skromným prohlášením o tom, že bude provoz služby ukončen 26. března 2018. Do té doby se můžete přihlašovat ke svým účtům a data ze služby případně exportovat. Provozovatel sám odkazuje n

MMF24

Důvod ukončení poskytování Digg Readeru ze strany provozovatele diskutován není. O tom, kolik lidí se na něj obrátilo, jsme nikdy neslyšeli. Lze se domnívat, že o službu už nebyl příliš velký zájem. Navíc si myslím, že konkurence je silná. Zejména již zmíněné Feedly vyrostlo v propracovanou čtečku se zajímavými možnostmi i plejádou klientů pro různé platformy.

Pokud v něm chcete docílit podobně jednoduchého zobrazení jako v Google Readeru nebo Digg Readeru, můžete si aplikaci patřičně nastavit. Používáte ještě RSS? Jakou službu či klienta jste si pro odběry zvolili?

Autor článku