Hlavní navigace

Digitus – konec rozdělávání počítače

28. 7. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

I přes to, že se jedná o velmi jednoduché zařízení, určitě si zaslouží recenzi. Už jen kolik dokáže ušetřit času a sprostých slov při vytahování, rozdělávání a následném skládání počítače při každém připojování pevného disku. Už jen to stojí za pozornost. Samotnou dokovací stanici obdržíte v nevelké krabici společně s napájecím adaptérem a potřebnými kabely.

Pokud nahlédnete pod horní krytku, spatříte SATA konektory pro připojení disku.

Na zadní straně najdete kromě USB rozhraní, přes které se kolíbka připojuje k počítači i malý vypínač.

Po vložení pevného disku do kolíbky se pevný disk nadetekuje jako další pevný disk s přídomkem USB Device. Automaticky mu je přiřazeno písmeno a můžete disk během několika sekund používat. Mimo velkého 3,5" disku můžete do kolíbky vložit i malý 2,5" disk.

Rychlost přenosu je omezena rychlostí USB rozhraní, takže žádné rychlostní rekordy trhat určitě nebudete. V našem případě se rychlost pohybovala kolem 35 MB/s. U připojeného disku se spotřeba celé kolébky pohybovala kolem 11 W, při vytaženém disku oscilovala mezi 0–3 W. Vypínač na zadní straně tak má při delší nečinnosti určitě smysl.

Na závěr této bleskové recenze již zbývá jen poděkovat společnosti Krup, u níž si můžete toto velmi praktické zařízení za 650 Kč zakoupit.