Hlavní navigace

Disney+ nabídne stejné funkce jako Netflix. Máme nové informace

26. 8. 2019

Sdílet

The Walt Disney Company na fanouškovském festivalu D23 představila nebo upřesnila řadu novinek souvisejících se spuštěním videotéky Disney+. Ta odstartuje 12. listopadu 2019 a v Evropě bude stát 7 eur na měsíc nebo 70 eur na rok. Česko ale v první vlně spuštění nebude.

Už od minula víme, že Disney+ na rozdíl od Netflixu skutečně nabídne pouze jediný tarif. Ten přitom bude funkcemi odpovídat tomu nejvyššímu od Netflixu, který stojí dvojnásobek, tedy 14 eur. Disney+ bude mít videa v rozlišení až 4K, s podporou HDR (HDR10) a zvuku v Dolby Atmos.

Sledování bude komplet bez reklam a na mobilech či tabletech bude možné stahovat videa pro offline zhlédnutí. Celkově bude možné účet spárovat až s 10 zařízeními a sledovat videa na čtyřech zařízeních současně. Disney totiž počítá, že v rodině se budou účty sdílet a každý může zrovna koukat na něco jiného. Na jednom účtu tak bude až 7 různých profilů, každý s vlastní historií a doporučováním a každý označený avatarem některé z postav Disneyho světa.

Aplikace Disney+ bude lokalizována do několika jazyků (pravděpodobně do všech úředních v zemích s oficiální dostupností) a u videí budou dostupné jak titulky, tak i dabing. Chybět nemají ani popisné tituly pro neslyšící nebo naopak popisný dabing pro nevidomé, také samotná aplikace má mít zjednodušenou navigaci pro hendikepované.

Nálož Star Wars i Marvelu

Již během prvního roku se dočkáme přes 25 exkluzivních seriálů a 10 filmů či dokumentů produkovaných pro Disney+. Kromě toho bude v katalogu 400+ filmů (z toho více než sto novinek) a 7500 seriálových epizod. Veškeré filmové novinky Disneyho, Foxů, Marvelu, Lucasfilmu nebo Pixaru budou ke streamování dostupné jen na Disney+.

Na D23 jsme viděli i první trailery novinek, se kterými Disney+ v listopadu odstartuje. Ukázal se The Mandalorian, který se má odehrávat ve světě Star Wars mezi Epizodami VI a VII. Disney natočil hraný remake animované klasiky Lady a Tramp. Jeff Goldblum zase pro National Geographic připravil netradiční cestopis.

Šéfka Lucasfilmu na D23 oficiálně oznámila, že vznikne nový seriál o Obi-Wanu Kenobim a že se do role vrátí Ewan McGregor (který se na akci také ukázal). Fanoušky předaleké galaxie pak kromě Mandaloriana a Kenobiho čekají ještě další novinky dostupné jen a Disney+. Půjde o seriál s Cassianem Andorem (postava z Rogue One) odehrávající se před Epizodou IV a novou řadu animovaného seriálu The Clone Wars (premiéra bude v únoru 2020). Novinky týkající se Star Wars shrnuli kolegové na Edně.

Ewan McGregor a Kathleen Kennedy oznamují nový seriál o Obi-Wanu Kenobim Ewan McGregor a Kathleen Kennedy oznamují nový seriál o Obi-Wanu Kenobim (zdroj: Disney)

Nášup novinek představil i Kevin Feige z Marvelu. Již příští rok bude mít premiéru The Falcon and The Winter Soldier, v roce 2021 se přidají WandaVision, Loki a What If…?. Feige také vůbec poprvé oznámil, že vznikají také adaptace komiksů Ms. Marvel, Moon Knight a She-Hulk.

KL24

V souvislosti se seriály byla potvrzena i jedna důležitá věc – na rozdíl od Netflixu nebude Disney zveřejňovat celé série najednou, ale epizody vydá v týdenních intervalech.

Zdroj: Disney

Byl pro vás článek přínosný?