Hlavní navigace

Distribuce Windows Phone 7.8 byla pozastavena. Aktivní dlaždice stávkují

1. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V dobách, kdy byla na trhu Windows Phone 7, eventuálně verze 7.5, tento mobilní systém platil za vzor stability a bezproblémového chodu. Dlaždicový produkt nikdy nepadal, nezamrzal, nezpomaloval a tak vůbec. Jenže to platit přestalo. Mobilní Osmičky byly od základu předělány, obdrželi jádro rovnou z velkých Windows. Microsoft se musel činit, aby náročný přesun zvládl v termínu, což se na produktu projevilo mj. náhodnými restarty. Ty ale brzy vyřešil a nyní Windows Phone 8 opět platí za „držáka“, který je hoden rodového jména.

Tip: Windows Phone 7.8 je venku. Co přináší a jak updatovat?

Microsoft současně vyprodukoval cenu útěchy, a sice úspornou aktualizaci Windows Phone 7.8 pro majitele starších telefonů s mobilními Sedmičkami. Ta je uspokojí jen těžko, neboť ze všech novinek, které byly představeny v souvislosti s Windows Phone 8, přináší prakticky jen třetí rozměr dlaždic. Jako kdyby zklamání nebyl nedostatek, tato jediná pořádná novinka ani nefunguje příliš dobře. Majitelé telefonů si začali stěžovat na to, že se aktivní dlaždice neaktualizují. A někdy dokonce začnou rychle vysávat akumulátor.

 

Hacker z komunity si vzal Windows Phone 7.8 na paškál, aby zjistil, že dokonce dva ze tří mechanismů, jak oživovat dlaždice na úvodní obrazovce, jsou rozbité. Vydání operačního systému proto připomíná veřejný betatest. Uživatelé na aktualizaci čekali dlouho, obdrželi zlomek novinek, v něž doufali, a navíc to celé ani nefunguje.

Problém s vysokou spotřebou energie jednoduše řečeno spočívá v tom, že se dlaždice snaží neustále zaktualizovat. Není jí to však dovoleno, proto jednak neukáže nový obsah, jednak častými dotazy o aktualizaci spotřebovává spoustu šťávy. A někdy ždímají připojení k internetu.

Je překvapivé, že se tento produkt ukázal na veřejnosti. Zdá se, jako by nebyl testován. Microsoft na to konečně zareagoval tím, že pozastavil distribuci Windows Phone 7.8. Problém snad opraví. Do té doby můžete zkusit postižené aplikace odepnout a znovu připnout – v některých případech to prý jako dočasné řešení funguje. Jestli jste aktualizaci dosud neobdrželi, nejspíš buďte rádi za to, že máte spolehlivá Windows Phone 7.5.

KL24

Windows Phone 8

Zdroj: Windows Phone Central

Byl pro vás článek přínosný?