Hlavní navigace

Do Česka zamířil obří Číňan. Šestipalcový Huawei Ascend Mate je za 12 000 Kč

18. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od včerejška se u nás oficiálně prodává čínský phablet Ascend Mate. Huawei do bezmála dvousetgramového telefonu nacpal 6,1" IPS displej s rozlišením 720 × 1280 px s povrchovou úpravou Gorilla glass a citlivou vrstvou pro ovládání v rukavicích.

Překvapí také nadstandardně velký akumulátor s kapacitou 4050 mAh (slibuje výdrž až 9 dní v pohotovosti), výrobce slibuje i rychlé nabíjení. Rozměry 163,5 × 85,7 × 9,9 mm naznačují, že se Mate více blíží sedmipalcovým tabletům než běžně prodávaným telefonům.

Huawei Ascend Mate míří do Česka
Huawei Ascend Mate míří do Česka

Huawei na hardwaru příliš nešetřil. Uvnitř tepe vlastní čtyřjádrový procesor Hi-Silicon K3V2 s frekvencí 1,5 GHz. Oproti dnešní výkonností špičce ale dle benchmarků ztrácí. Potěší 2 GB RAM, ale úložné flash paměti má jen 8 GB. Sice nechybí slot pro microSD karty, ale větší úložiště by si tento macek určitě zasloužil.

Další specifikace už odpovídají vyšší třídě. Telefon se spojí se všemi hlavními GSM/UMTS sítěmi, má dvoupásmovou Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0 i GPS/Glonass. Výrobce bohužel zapomněl na NFC. Zadní foťák má rozlišení 8 Mpx a samozřejmě se u něj nachází i diodový blesk, vepředu je pak 1Mpx foťáček.

 

CS24

Huawei musíme pokárat, že do telefonu nenainstaloval poslední verzi systému, ale jen Android 4.1. Ten je doplněn o vlastní rozhraní Emotion UI a v telefonu je předinstalovaná hra Dungeon Hunter 3. Ascend Mate se prodává v černé a bílé barvě za doporučenou cenu 11 990 Kč.


Graf ceny produktu Huawei Ascend Mate M1 poskytuje server Heureka.cz