Hlavní navigace

Do doplňků pro Chrome přichází reklamy, do Chrome Web Store zase tlačítko +1

4. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Služby od Googlu jsou pěkně provázané, podobně jako u konkurence. Chrome je prohlížeč, samostatný produkt, co by ovšem byl bez Internetového obchodu Chrome. Odtud můžete instalovat doplňky, motivy vzhledu a webové aplikace. Tohoto katalogu se týká jedna malá a milá novinka. Aby Google nezůstal pozadu, konečně sem integroval sdílení obsahu v rámci vlastní sociální sítě Google+. V detailech doplňku nyní najdete tlačítko +1, kterým obsah doporučíte kontaktům ve svých kruzích. Nezbývá než dodat, že bychom zde rádi viděli přinejmenším Facebook nebo Twitter. Navíc se můžete podívat, co naopak doporučují vám lidé z vašich kruhů.

 

Doporučení uvidíte u každé aplikace, aniž byste nutně museli přejít do detailů. Odkaz na doporučený obsah najdete v postranním panelu Internetového obchodu. Další věc se týká samotných doplňků pro Chrome. Google údajně upravil pravidla používání reklamy tak, aby vývojáři mohli reklamu zobrazovat skrze svá rozšíření. Takové sdělení prý vývojáři obdrželi e-mailem. Domácí reklamní platforma AdSense nic podobného neumožňovala. Možná se tedy nakonec dočkáme doplňků, které budou podpořeny reklamou. Sám Google mj. testoval textový proužek přímo ve Chromu. Koncept nejspíš zavrhl. Internetového giganta nicméně prodej reklamy živí.

Co se doplňků týče, reklama v nich nesmí žádným způsobem zasahovat do reklamy zobrazené na webu. Uživatel nesmí být nucen k tomu aby na banner klepl, nikam nesmí být odesílány ani osobní údaje.

CS24

Zdroj: Google Chrome Blog | Neowin