Hlavní navigace

Dočkáme se Kinectu i v noteboocích?

27. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kinect je, jak možná víte, příslušenství k herní konzoli Xbox 360, které umožňuje ovládat hry pomocí pohybů vašeho těla. Obsahuje několik senzorů, které umí zaznamenávat pohyby, a ty pak převádí na příkazy pro ovládání. Microsoft nedávno oznámil verzi pro stolní PC a podle posledních zpráv se možná dočkáme i integrace podobného zařízení do notebooků.

Podle krátkého článku, který vyšel na serveru Daily Mail, existuje prototyp notebooku (netbooku) od Asusu, který integruje dálkové pohybové senzory do horní strany víka - tam, kde byste normálně hledali webkameru. Technologie je zatím pouze v plenkách a nejsou dostupné žádné další informace, jako třeba kdy by se měl nějaký podobně vybavený přenosný počítač objevit na trhu.

Tyto senzory mají několik aplikací. Kromě celkem jasného hraní (stejně jako na zmíněném Xboxu 360) je to třeba i ovládání některých funkcí systému pohyby těla. Mohli bychom tak třeba přepínat mezi programy mávnutím ruky namísto klávesové zkratky Alt+Tab či ovládat přehrávač videa z dálky.

KL24

Z technologického hlediska je to nepochybně zajímavé, nicméně v praxi to podle nás příliš využití nenajde a technologie se zařadí po bok notebookových 3D displejů jako doplňková vychytávka. Představa, že před notebookem tancujeme, nám přijde poněkud řekněme zvláštní a nepříliš praktická, nehledě na to, že integrace podobného zařízení nepochybně vyžene cenu notebooku nahoru, což spoustu zákazníků odradí. Každopádně uvidíme.

Zdroj: Daily Mail

Byl pro vás článek přínosný?