Hlavní navigace

Dočkáme se minibooku od Apple?

26. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanský dodavatel Quanta dnes vyjádřil svůj zájem uvést na trh do konce roku notně očekávané zařízení MacBook Air s 11,6" displejem. S takovýmito rozměry by se již dalo směle považovat za minibook, zájem zákazníků je takřka zaručen.

Přesto zde může být problém se společností Apple, jež se do tohoto segmentu trhu nijak bezhlavě nežene. Reálně se tak do konce roku 2010 dočkáme pouze nějakých 400-500 tisíc kusů, což by z takového zařízení učinilo prémiový či speciální kousek. Po hardwarové stránce by se zřejmě nic moc nezměnilo, procesorem by byl nějaký nízkonapěťový Arrandale (Core i3/i5), Apple však nejspíše trápí grafický výkon, jenž by se musel notně snížit (minibooky dedikovanou grafickou kartou nedisponují) na úroveň Intelového IGP.

V nejbližší době bychom se měli dočkat oficiálních parametrů, pokud tedy Apple k výrobě svolí. Zájem z Tchaj-wanu o podílení se na výrobě je pochopitelný, tamní výrobci zaznamenali v létě slabší zisky a tak si chtějí spravit chuť na nějakém exkluzivním produktu.

Zdroj: Electronista