Hlavní navigace

Dočkáme se telefonu Nokia s Androidem? Stephen Elop to nevylučuje

7. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Nokia už delší dobu není zrovna v nejlepší kondici. Systém Symbian opustila a chybí ji jakýkoliv mobil s momentálně nejpopulárnějším systémem Android. Generální ředitel společnosti, Stephen Elop, který byl hodně kritizován za uzavření spolupráce s Microsoftem, nyní ale nevyloučil, že se situace možná změní a uživatelé by se mohli dočkat Nokie s Androidem.

Stephon Elop

Stephen Elop to prohlásil v rozhovoru pro deník El Pais. I když Nokia podle něj zatím stále zůstává věrná systému Windows Phone, Elop zdůrazňuje, že se společnost poučila ze svých minulých chyb a pokud uvidí, že Windows Phone pro ni není tou správnou cestou, zůstává otevřená dalším možnostem. Využití systému iOS je naprosto nepravděpodobné, logicky se tak nabízí Android.

Otázkou je, kdy si Nokia přizná, že spoléhat se pouze na Windows Phone, není tou správnou cestou. Systém od Microsoftu totiž stále zůstává na okraji uživatelského zájmu se zhruba tříprocentním podílem na trhu. A to je pro tak velkou a dříve úspěšnou firmu, jakou byla Nokia, hodně málo. Sám Elop by si představoval přinejmenším deset procent.

Co myslíte, odhodlá se někdy Nokia k výrobě Android telefonu? A jak na to poté zareaguje Microsoft?

Zdroj: El Pais