Hlavní navigace

Doogee ukazuje jiný způsob, jak udělat „bezrámečkový“ mobil

Sdílet

Zdroj: Redakce

Boční rámečky už jsou od dob Galaxy S6 Edge minulostí, výrobci teď hledají optimální design, jak se na mobilech zbavit i čela a brady. Samsung stále volí konzervativní řešení, Apple, Huawei, Asus nebo OnePlus sázejí na výřez v displeji, do kterého integrují přední foťák, sluchátko a senzory.

Čínské Vivo letos ukázalo telefon Apex, kde displej zabírá 98 % přední strany a rámečky jsou ve všech stranách konstantní a velmi tenké. Foťák se ale musí z těla vysouvat jako periskop.

Jiná čínská společnost Doogee volí alternativní podobu. U telefonu s názvem Mix 4 by mohla využít podobnou výsuvnou konstrukci, jako měl BlackBerry Priv. Mobil by byl složen ze dvou částí, nahoře bude pouze displej s minirámečky, pod ním na kolejničkách „zbytek“ telefonu. K foťáku nebo sluchátku se uživatel dostane tak, že displej vysune směrem dolů.

MMF24

Jak by to mohlo vypadat, ukazuje youtuber Mrwhosetheboss, kterému Doogee poslalo prototyp, nebo přesněji spíš jen nefunkční maketu. Doogee Mix 4 prý bude obsahovat čtečku otisků integrovanou v displeji, neznámý čipset Snapdragon a cena bude do 300 dolarů. Jestli se ale telefon někdy skutečně začne prodávat (a bude vypadat stejně jako prototyp), za to bych tedy ruku do ohně nedal.