Hlavní navigace

Doplňky pro Edge jsou blízko. Dočkat bychom se mohli do pár týdnů

15. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft předčasně spustil stránku určenou pro doplňky pro prohlížeč Edge. V tuto chvíli již nefunguje, je však neklamným znamením, že se doplňky blíží. Testeři z řad veřejnosti si je zatím reálně neosahají. Microsoft funkcionalitu odložil do vydání Desítek, které známe pod kódovým označením Redstone. Původně mělo být testovací sestavení prohlížeče s prvotní podporou doplňků dostupné před koncem roku 2015.

Prvními doplňky budou překladač od Microsoftu, jiný bude zlepšovat používání Redditu a poslední nabídne gesta myší. Dostupné budou nakonec ve Windows Storu, jen během fáze testování je budeme instalovat ručně.

Zmíněná stránka již jedenkrát na krátkou dobu byla zveřejněna, a to v prosinci. Víme to, že by doplňky měly být spíše jednodušší, ve stylu těch pro Chrome, přičemž by měla být dokonce zachována aspoň částečná kompatibilita. To potvrzuje i ‏@BAV0, případně dříve před ním ‏@h0x0d. Píše, že jsou skoro 100% kompatibilní – doplňky určené pro Edge normálně rozběhal ve Chromu.

KL24

Před několika dny také internetem proběhla zpráva, že Windows 10 pro členy programu Windows Insider budou brzy doplňky pro Edge podporovat. Zdá se, že nám všechno začíná zapadat dohromady a již nebudeme dlouho čekat. Otázka zní, jestli budou dostatečným doplňky důvodem, proč Edge používat. Určitě výrazně pomohou, ale Edgi stále chybí základní funkce. Mně třeba schází možnost vložit adresu a přejít.

Zdroj: MSPoweruser

Byl pro vás článek přínosný?