Hlavní navigace

Dostanou současné telefony s WP update Apollo, nebo ne?

18. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V noci se odehrál zajímavý střet dvou tvrzení. Jedna zahraniční média tvrdila, že všechny současné telefony s Windows Phone dostanou upgrade na příští majoritní verzi systému (kódové označení Apollo, zřejmě WP8), ale zdroje blízké The Verge toto tvrzení zase vyvracejí.

" width="420" height="315" frameborder="0">

  • Naději dává vývojářský evangelista Microsoftu Nuno Silva, který tvrdí, že skutečně všechny současné telefony aktualizaci dostanou, což se týká i prvních kousků LG a Samsungu, konkrétně například Omnie 7.
  • Samotný Microsoft mlčí (mlží) a dlouhodobě pouze tvrdí, že všechny současné aplikace z Marketplacu poběží i na nových zařízeních
  • Jenže další zdroj blízký Microsoftu říká, že žádný z aktuálních telefonů upgrade nedostane, což odpovídá i nedávné zprávě proredmondské blogerky ZDnetu Marry-Jo Foleyové.

Já osobně věřím, že update opravdu přijde. Apollo má mj. přinést podporu nových SoC (mimo jednojádrový Snapdragon) a pro ukončení podpory starších modelů není důvod. Leda že by Microsoft platformu od základů restartoval a zachoval pouze zpětnou kompatibilitu s aplikacemi. Pokud by se to vyplnilo a třeba právě uváděná vlajková loď Nokie Lumia 900 by update nedostala, byla by to kudla do zad výrobcům i uživatelům. A Microsoft, který z Windows Phonu stále neudělal prodejní hit, by tím ztratil poslední důvěru.

Nokia Lumia 900
 Lumia 900 bude bez Apolla?

Co si myslíte vy?

CS24

 

Zdroj: The Verge