Hlavní navigace

Dotkněte se Windows 7

13. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Multidotykových zařízení na trhu zatím příliš není, což je také důvodem investice Microsoftu do této oblasti. Máte-li to štěstí vlastnit nějaký ten shluk elektronických součástek, schopných reagovat na patlání po displeji i jinak, než generováním nevzhledných otisků prstů, vyzkoušejte si následující tipy přímo od vývojářů Windows 7:

Než však začnete mlátit do displeje s myšlenkou „proč to proboha nefunguje?!“, nainstalujte si multidotykové ovladače. Buď z Windows Update, nebo z této stránky. Poté můžete směle spustit nové malování, vybrat kreslící nástroj a začít pomocí svých prstů tvořit nové umělecké dílo.

Až se budete snažit svou malbu vydražit na internetu skrze Internet Explorer 8, ťápněte kdekoliv na zobrazované stránce a posuňte ji nahoru či dolů. No řekněte, není to lepší než postranní posuvník aka scrollbar? Stejně tak pomocí rychlých švihnutí do stran (prstem po displeji, ne samotným zařízením) lze listovat v historii prohlédnutých stránek jako v otevřené knize.

Když už jsme u té historie, jistě pamatujete na Jump Listy (seznam naposledy otevřených položek). Lehkým potáhnutím směrem nahoru u libovolné ikony na hlavním panelu de facto vytáhnete samotný Jump List. Nakonec všeho dobrého spusťte Media Center a zjistěte, jak se mu líbí vaše prsty. Inspiraci naleznete třeba na tomto videu.

CS24

Zdroj: Windows 7 Team Blog