Hlavní navigace

Dotyková Office pro Windows 10 bude obsahovat hlasového asistenta

9. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nadcházející Office 2016 těžko něčím překvapí. Pár obrázků jsme viděli, něco o funkcích zaslechli. Bude to příjemná evoluce. Naproti tomu v nové generaci dotykové varianty kancelářského balíku pro Windows 10 nejspíš spatříme asistenta. V této souvislosti si patrně vzpomenete na nepříliš populární sponku, která člověka dokázala obtěžovat, jindy pomohla.

V současnosti Microsoft testuje cosi, čemu prostě říká Work Assistant. Příslušná aplikace byla nalezena ve Windows Phone Storu. (Stáhnout se vám ji nepovede.) Posléze se objevily obrázky a nakonec video, takže stávající podobu si můžete prohlédnout v plném komfortu. Zjednodušeně můžeme napsat, že asistentka pro dotykovou verzi Office nabídne standardní funkce.

 

Pomůže s vyhledáváním, otevíráním nebo sdílením dokumentů. Pokud nebudete chtít diktovat příkazy hlasově, zbude vám textový vstup. Aplikace je propojená s Cortanou, oslovovat ji budeme zvoláním „Office,“ pokud se na tom v průběhu vývoje náhodou něco nezmění. Prozatím víme pouze o tom, že asistentku do vínku dostane dotyková Office pro Windows.

Nevíme nic o tom, zda se objeví na webu, v Office 2016 nebo na ostatních mobilních platformách. Je možné že si ji Microsoft aspoň dočasně nechá, aby domácí platformy měly konkurenční výhodu. Podle The Verge se ale asistentka pro ostatní platformy chystá. Podle Mary Jo Foley se na vývoji podílí Bill Gates, jenž to vlastně nenápadně uvedl dříve na Redditu.

MMF24

Zdroj: The Verge | ZDNet | Windows Central