Hlavní navigace

Dotykové displeje v noteboocích možná skončí, uživatelé je nechtějí

3. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poptávka po klasických noteboocích s dotykovým displejem je slabá, proto jejich výrobci přestali vyvíjet. Uvedl to server Digitimes podle zdrojů přímo od dodavatelů. Zatímco smartphony a tablety stále ukrajují prodeje notebookům, tak uživatelé notebooků o dotykové displeje tolik nestojí a stále preferují myš a klávesnici. Nehledě na to, že dotyková vrstva notebook prodražuje.

Dotykové notebooky se začaly ve větší míře objevovat s uvedením Windows 8 a jejich nevýhodou je téměř vždy lesklá obrazovka. Při většině činností je však touchpad lepší. To se samozřejmě nelíbí Intelu a Microsoftu, kteří svorně a trochu agresivně dotyková zařízení prosazují, uvedl zdroj.

Výrobci notebooků prý nyní budou osazovat dotykové displeje jen do konvertibilních zařízení, kde dávají smysl, a také do některých ultrabooků (kde podle pravidel Intelu být musí). U klasických a herních notebooků se zřejmě s dotykovou vrstvou setkáme méně. Další změny lze očekávat až s uvedením Windows 10.

 

zdroj: Digitimes

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.