Hlavní navigace

Dotykový OneNote snímá dokumenty webkamerou a také rozpoznává znaky

26. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nástroj na zapisování poznámek, jenž slouží jako nenápadný předvoj pro dotykový balík Microsoft Office, je k dispozici zdarma a teď i s řadou nových funkcí. Kupříkladu můžete sdílet obsah z jiných aplikací s OneNote. Integrace s Šémem ale není zdaleka tak zajímavá jako snímání dokumentů kamerou. Nástroj snímek automaticky ořeže a upraví tak, aby byl vhodný pro místní poznámkové bloky. A vypadal jako naskenovaný dokument.

Skenování pomocí webkamery vyberete pomocí kruhové nabídky. Dále můžete v naskenovaných materiálech hledat text. OneNote tedy porozuměl technologii OCR. Jestli ale bude hledání textu v obrázcích spolehlivé, si budeme muset vyzkoušet v praxi. Abyste se lépe zorientovali ve svých poznámkách, dostaly položky v postranním panelu do vínku náhledy. Spatříte jak obrázky, tak text.

 

Že inkoust na tablet nepatří? Virtuálně ale můžete pomocí digitálního pera psát, aby text vypadal jako psaný inkoustem. Microsoft zlepšil barvy a věrnost stopy. Ve OneNote lze nově přejít do celoobrazovkového zobrazení, které dá více prostoru samotným poznámkám. Na zařízeních s malým displejem se režim aktivuje automaticky. Balík novinek je tentokrát objemný, aplikaci naleznete ve Windows Store.

Zdroj: OneNote Blog

Byl pro vás článek přínosný?