Hlavní navigace

Dozvuky Megauploadu? Skončila úložiště Filesonic, Wupload a Oron

Sdílet

Zdroj: Redakce

Internet se letos v lednu změnil. FBI sice zrušilo „pouze“ Megaupload, ale ze strachu z podobného osudu začaly jednat i konkurenční služby. Zprvu to bylo jen omezení podmínek – rušilo se odměňování uploaderů a také funkce pro sdílení. To se týkalo i služeb filesonic.com, oron.com a wupload.com, jak jsme informovali před více než půl rokem.

Na Torrent Freaku si ale všimli, že ani jedno ze zmíněných úložišť už několik dní nefunguje. Stránky ani soubory nejsou dostupné, Filesonic dokonce změnil vlastníka domény. Podle Google Trends skončil zájem o všechny tři služby někdy na konci června. Pravděpodobně existovala vazba mezi Filesonicem a Oronem, obě firmy oficiálně sídlily v Hongkongu (jako Megaupload), byť servery byly rozmístěné různě po světě včetně USA.

Filesonic, Wupload a Oron 

Co přesně se stalo, je ale záhadou. Redaktoři Torrent Freaku několikrát kontaktovali Filesonic, ale otázky zůstaly bez reakcí. Odstavili službu sami tvůrci, nebo úřady? Na Filesonic i Oron totiž byla před časem podána žaloba od pornostudia Flava Works.

 

Zdroj: TorrentFreak

Byl pro vás článek přínosný?