Hlavní navigace

Drby kolem Surface Mini: rozpoznávání tváře a ovládání gesty díky „Kinectu“

18. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft na podzim uvedl druhou generaci hybridních zařízení, která známe pod značkou Surface. Jedná se o takřka 11palcové tablety s odnímatelnou klávesnicí. Poslední drby pochází z čínského webu WPDang. Opět naznačují, že Microsoft chystá menší verzi, které se pracovně přezdívá Surface Mini. Podle nedávných spekulací ji uvede na jaře. To nové nepotvrzené informace nevylučují, spíše naopak.

Tip: Surface 2: všechno, co jste chtěli vědět o nových hybridních tabletech

Osmipalcový displej údajně bude full HD. Kdyby to byla pravda, byl by hodně jemný. Stejné rozlišení Microsoft používá u obou dosavadních zařízení Surface druhé generace, přičemž ani tam si na hrubost nelze stěžovat. (Byť na mobilech potkáváme podstatně vyšší hodnoty hustoty bodů.) Stroj bude pohánět procesor od Intelu z rodiny Bay Trail. Více o něm čínský zdroj neprozradil. Z našich testů ale víme, že i Atomy této generace běhají slušně.

 

Teď k tomu nejzajímavějšímu. Surface Mini by měl být vybaven zařízením podobným Kinectu. Sloužilo by k rozpoznávání tváří, případně gest. Takže by tablet poznal svého majitele a dokázal by reagovat na jeho příkazy, aniž by bylo nutné se přímo dotknout displeje. Systém má údajně fungovat lépe, než to co známe ze smartphonů od Samsungu. Mini by měl být vybavený novou verzí Windows. Pracuje snad Microsoft na podpoře pro gesta?

MMF24

Surface 2

via BGR