Hlavní navigace

Dropbox má 100 mil. uživatelů. Každý den uloží miliardu souborů - MWC 2013

27. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Drew Houston, spoluzakladatel a šéf Dropboxu, se na MWC rozpovídal o aktuálním stavu a také budoucnosti cloudového úložiště. Dropbox má přes 100 milionů uživatelů, kteří denně nahrají miliardu souborů. To je víc než napsaných tweetů (těch je „jen“ 500 milionů).

Uživatelé Dropboxu každý den uloží miliardu souborů
Uživatelé Dropboxu každý den uloží miliardu soubor (foto: Dropbox) 

Když Dropbox v roce 2007 začínal, spojoval především desktopové počítače. Dnes už Dropbox podporuje všechny důležité mobilní platformy a dobře se zabydlel na smartphonech, tabletech a jiných chytrých zařízeních. Na jednoho uživatele připadne pět připojených zařízení, tj. celkem půl miliardy synchronizovaných produktů. Houston navíc čeká, že letos se k Dropboxu připojí dalších 150 milionů zařízení.

Pomoci mají partneské programy, jako má Samsung nebo dříve HTC. Šéf Dropboxu navíc naznačil, kam by se firma mohla ubírat. Podle něj totiž příležitost dostatečně nevyužívají mobilní operátoři. Ti by mohli Dropbox nabízet hned na několik způsobů. Spolu s tarify by mohli prodávat extra kapacitu pro Dropbox, případně nemusí datový provoz z Dropboxu započítávat do měsíčních limitů. Zvýhodňovat by mohli i rodiny, které sdílejí společná data. Zatím však žádný podobný program nebyl oznámen.

 

Zdroj: Cnet

Byl pro vás článek přínosný?