Hlavní navigace

Dropbox má 400 milionů uživatelů. Každý den synchronizují 1,2 miliardy souborů

25. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loni v květnu se chlubil, že má 300 milionů zaregistrovaných uživatelů, po třinácti měsících přibyla další stovka. Lidé na Dropboxu každý den synchronizují 1,2 miliardy souborů, každou hodinu vytvoří 100 000 sdílených složek a odkazů a každou sekundu upraví 4000 souborů. Firemní Dropbox for Business už používá přes 100 000 společností.

 

Dropbox, který letos slaví osmý rok existence, v posledních měsících připravil řadu novinek. Přibyl seznam posledních souborů, možnost komentování, v aplikacích pro Android a iOS se objevil prohlížeč PDF. Aplikace pro Android tento týden dostala velkou aktualizaci přinášející vzhled Material Design.

" width="640" frameborder="0" height="360">

Firma se také stihla skamarádit s Microsoftem, přestože ten má pro Dropbox svou vlastní konkurenci – OneDrive. Webový Dropbox umí otevírat kancelářské dokumenty v Office Online a naopak nové mobilní aplikace Office umí otevírat soubory ze spárovaného Dropboxu.

Dropbox tvrdí, že u sebe uchovává 35 miliard souborů z Wordu, PowerPointu a Excelu. Toho se týká také jedna zásadní výtka. Aby firma mohla takovou statistiku zjistit, musí přesně vědět, co uchovává. A to můžete proto, že soubory nejsou šifrovány už na straně uživatele (end-to-end), ale až na serveru.

CS24

Konkurence (OneDrive, Google Drive, iCloud) na tom není jinak. Kdo chce, aby jeho soubory byly v cloudu ve větším bezpečí, ten by si měl vyzkoušet služby jako Wuala nebo SpiderOak. End-to-end šifrování nabízí také úložiště Mega.

Zdroj: Dropbox