Hlavní navigace

Dropbox připravuje interaktivní kontextovou nabídku s notifikacemi

30. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V současnosti jsme nad míru spokojeni s tím, jak funguje desktopový synchronizační klient pro Dropbox. Vývojáři nicméně dále vymýšlí, jak mám používání služby zpříjemnit. Poslední verze se zaměřily především na jablečnou platformu OS X, kde ještě aplikace nebyla tak vypilovaná. V současnosti je ale v přípravě novinka, která potěší také staré harcovníky s Windows. Předělána bude nabídka, jež se objeví pokaždé, když klepnete na ikonu v oznamovací oblasti. Tedy na ikonu se symbolem modré krabice.

Tip: Dropbox je bezpečnější, umí dvoufázové ověřování během přihlašování

Jistě si pamatujete – vlastně si to můžete vyzkoušet rovnou sami –, že se skládá z několika textových položek. Hovoříme zkrátka o obyčejné kontextové nabídce. Dropbox 1.7 nicméně bude obsahovat úplně jinou nabídku, jež se od té staré liší naprosto ve všem. Její hlavní výhodou budou notifikace. Po otevření totiž ihned uvidíte, kdo s vámi sdílí jakou složku atp. Oznámení o podobných událostech se dosud objevovala na webu dropbox.com. V oznamovací oblasti budete moci rovnou přijímat či odmítat pozvánky.

 

Interaktivní nabídka nepatří k převratným novotám, o to více však současných více než 100 milionů uživatelů potěší. Starou nabídku zobrazíte až klepnutím na ozubené kolečko. Odtamtud se již dostanete do nastavení a dál, jak jste byli zvyklí. Kdybyste si novinku chtěli osahat, stáhněte si nejnovější zkušební sestavení Dropboxu (v době psaní zprávičky šlo o Dropbox 1.7.2). Dávejte však pozor na chyby, jedná se o veřejnou premiéru. V tomto případě jsou ve hře data, která si v cloudu schováváte.

KL24

Stará kontextová nabídka se neztratila úplně
Stará kontextová nabídka se neztratila úplně

Zdroj: Dropbox Forums

Byl pro vás článek přínosný?