Hlavní navigace

Dropbox pro Windows Phone dorazil pozdě, ale přece. S ním i nová tabletová verze

22. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prakticky na sklonku života Windows Phone dorazil do Windows Phone Store klient pro Dropbox, což dokazuje, jak šlo v některých případech o opomíjenou platformu. Jedná se o univerzální aplikaci, která běží jak v telefonech, tak na počítačích a tabletech.

Tip: Dropbox uzavřel partnerství s Microsoftem. Úložiště se propojí s Office

Tento nový Dropbox vypadá pěkně, což se nedalo říct o předchozí verzi pro Windows 8, která byla oproti smartphonům s Windows Phone dostupná dlouhodobě. Zatím jsme vyzkoušeli Dropbox pro smartphony, tabletovou edici se nám v době psaní článku nedařilo stáhnout. Můžeme proto pouze doufat, že bude lepší než předchozí.

 

Zřejmě je ještě brzo a odkaz ke stažení bude funkční později. Co novinka nabízí? Dropbox vás překvapí těžko, jednoduše vám zprostředkuje soubory a složky uložené v cloudu. K milým funkcím patří automatická záloha fotografií do cloudu, ačkoli se opět nebavíme o ničem přelomovém nebo originálním. Neoficiální klienti tuto funkci poskytli zájemcům už dřív.

CS24

Nenápadná funkce, kde soubory označujete jako oblíbené, má zvláštní význam. Oblíbené soubory se totiž stahují do zařízení, aby byly dostupné i bez internetového připojení. Klient podporuje jak osobní tak firemní účty. Zbrusu nový dlaždicový Dropbox najdete ve Windows Phone StoreWindows Store.

Zdroj: The Dropbox Blog