Hlavní navigace

Dropbox se soustředí jen na sdílení dokumentů a souborů. Ruší Mailbox a Carousel

8. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Z Dropboxu nebude platforma, ale nejspíš jen jeden integrovaný produkt pro sdílení všeho možného. Firma stojící za populárním cloudovým úložištěm totiž oznámila konec dvou svých dalších aplikací. Jednou z nich je loni spuštěný Carousel starající se o zálohu a prezentací fotografií či videa. Končí také povedený e-mailový klient Mailbox pro Gmail a iCloud, který Dropbx koupil před dvěma lety.

Carousel to zabalí 31. března 2016. Dropbox uživatele nasměruje, aby začali používat jeho hlavní aplikaci. Ta by časem měla přijmout funkce Carouselu a stát se lepším místem pro tvorbu fotoalb. Horší to bude s Mailboxem, za něj firma náhradu nemá. Až 26. února 2016 skončí, uživatelé budou muset sáhnout ke konkurenci. Tlak v podobě Gmailu nebo Outlooku, které fungují jako univerzální schránky pro více služeb, zkrátka Mailbox neustál.

MailboxCarousel
Mailbox | Carousel

Mailbox už nedostane žádné aktualizace, firma jej ani neuvolní jako open source, aby jej mohl vyvíjet někdo jiný. Tvůrci Mailboxu budou nově dělat na komunikačních službách pro Dropbox. Ten se nově zaměřuje především na sdílení a úpravu kancelářských dokumentů. Nově spustil ještě službu Paper pro snadné psaní poznámek.

PS: Uživatelé, kteří díky používání Mailboxu a Carouselu dostali bonusovou kapacitu na Dropboxu, se nemusí bát. Zůstane jim i po konci obou aplikací.

 

Zdroj: Dropbox

Byl pro vás článek přínosný?