Hlavní navigace

Dropbox uzavřel partnerství s Adobe. Cesta ke snazší editaci PDF je volná

14. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Patrně si vzpomenete, že se Dropbox rozhodl spolupracovat s Microsoftem, takže Office umožňují ukládat dokumenty přímo do proslulého cloudového úložiště, zatímco v něm zase máte po ruce možnost editovat dokumenty pomocí aplikací od Microsoftu. Nově oznámené partnerství se nese ve velmi podobném duchu, jen je teď na druhé straně Adobe a jeho formát PDF.

 

Dropbox se tímto snaží vymanit z představy, že jde o izolované úložiště. Chce uživatelům nabídnout nástroje pro práci s uloženými soubory. Prozatím se bavíme o první fázi, kdy jde o osobní počítače a kde se revoluce nekoná. Používáte-li Dropobox, určitě jste nainstalovali jeho klienta, jenž případné provedené změny v obsahu tak jako tak synchronizuje, pakliže PDF upravíte. Navíc dokument snadno otevřete v Průzkumníku, nemusíte na to jít přes Acrobat/Reader.

Větší přínos vidím na mobilních platformách, kde jsou více v popředí aplikace. Buď jak buď, dnes jsou to desktopové nástroje od Adobe (Reader a Acrobat), které umožňují přímo otevírat dokumenty z Dropboxu. Změny se pak zase uloží rovnou do Dropboxu. Další na řadě bude možnost v Acrobat Readeru pro iOS zvýrazňovat a komentovat obsah v PDF. Stejný typ integrace bude dostupný na Androidu, ale až někdy v roce 2016.

Zdroj: Dropbox Blog

Byl pro vás článek přínosný?