Hlavní navigace

Dropbox uzavřel partnerství s Microsoftem. Úložiště se propojí s Office

5. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft zabil poskytovatele holých cloudových úložišť. Aspoň to s oblibu říkáme, neboť nyní si můžete levně pořídit neomezenou kapacitu ve OneDrive a navrch dostanete ještě vynikající kancelářský software. Nedlouho po navýšení kapacity ve OneDrive přichází oznámení o partnerství. Microsoft se teď kamarádí s Dropboxem. V čem partnerství spočívá?

Pro začátek se chystá aktualizace aplikací Word, Excel a PowerPoint, které budou podporovat ukládání dokumentů do Dropboxu, podobně jako nyní své dokumenty přímo uložíte do OneDrive. Microsoft specificky zmiňuje, že se to týká verzí pro iPhone, iPad a telefony s Androidem.

 

Fungovat to bude také obráceně, takže skrze aplikaci Dropbox snadno zahájíte editace dokumentu ve Wordu, Excelu nebo PowerPointu. Microsoft ve svém kancelářském softwaru dále uvolní cestu pro sdílení prostřednictvím „modré krabice“. Nebudete tudíž muset opustit např. Word, abyste získali odkaz ke sdílení dokumentu.

Aktualizované aplikace budou dostupné do několika týdnů. V příštím roce se pak chystá podobné spojení s Office Online. To prozradil na svém blogu redmondský gigant. Dropbox pak na tom svém uvedl, že jeho uživatelé do cloudu uložili 35 miliard dokumentů, tabulek a prezentací pro Microsoft Office.

Hlavně ale víme, že konečně vznikne oficiální klient pro Windows Phone. Při té příležitosti se dočká aktualizace také nepříliš udržovaný klient pro Windows 8. Dropbox byl o něco konkrétnější než Microsoft. Napsal, že spojení s Office Online proběhne v první polovině roku. Uživatelé Dropboxu snad ocení, že se služba něčemu přiučila, ani ze druhé strany nejspíš neuslyšíme stížnosti.

MMF24

Výhra pro všechny? Microsoft pravděpodobně potají doufá, že uživatelé časem zjistí, že když používají Office, neexistuje důvod nezačít u firmy schovávat také data. Podotýkám, že aplikace Office, které propojení v blízké budoucnosti nabídnou, smí používat pouze předplatitelé, kteří tím pádem už nyní mají přístup k 1TB, resp. neomezenému OneDrivu.

Zdroj: Office Blogs | The Dropbox Blog