Hlavní navigace

Dropbox vydal nové API, v budoucnu může konkurovat iCloudu i Google Drive

8. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Cloudových úložišť za posledních několik měsíců přibylo poměrně velké množství. K tradičnímu Dropboxu se přidal SugarSync, Box.net a další. Konkurenci již nejde porazit pouze kapacitou, jež je nabízena uživatelům. Moderní služby se neobejdou bez synchronizace napříč platformami, ať už počítači nebo smartphony či tablety.

Dropbox se proto rozhodl uvolnit nové API pro vývojáře pro Android a iOS, čímž by měl zjednodušit integrování služby do jejich aplikací. Dosud sice bylo API dostupné, neumožňovalo však tak jednoduchou implementaci jako nová verze. S Dropboxem se můžeme nejčastěji setkávat v aplikacích, které nějakým způsobem souvisejí se správou souborů. Díky novému API však mohou vývojáři Dropbox začít používat i tam, kde se dosud spoléhali na vlastní služby nebo iCloud od Applu.

Nativní aplikace pro Dropbox v iOS
Nativní aplikace pro Dropbox v iOS

Jako příklad uvádí na svém blogu jeden ze zástupců firmy aplikaci pro vytváření poznámek. V samotné aplikaci vůbec nemusíte tušit, kam se vaše data ukládají, po synchronizaci ji však objevíte ve vlastní složce v  Dropboxu. Navíc přibyli nové funkce, které doposud šly používat velmi složitě. Jednou z nejdůležitějších je cachování a práce offline. Pokud do aplikace využívající Dropbox uložíte data mimo připojení k internetu, k jejich synchronizování dojde automaticky při návratu do online světa.

CS24

Zdroj: Dropbox