Hlavní navigace

Názor k článku Druhá levnější grafika Ada za měsíc. Nvidia prozradila datum vydání GeForce RTX 4080 16GB od RedMaX - Je to tak, jak píšeš.Já naštěstí vyslovenou potřebu...

  • 16. 10. 2022 10:14

    RedMaX

    Je to tak, jak píšeš.
    Já naštěstí vyslovenou potřebu nové grafiky díky RTX 3080 nemám, ale těším se na vánoce a na to co bude. Zajímavé na tom je především to, že s narůstající krizí EU a USA slábne kupní síla obyvatelstva a mnoho lidí si letos záměrně bude chtít dopřát poslední vánoce než začnou tvrdě šetřit.
    Rozumem by si tedy člověk řekl, že se obě firmy NVidia i AMD budou snažit dostat na trh nové produkty právě na letošní vánoce.
    Pokud ovšem platí ta teorie o přeplněných skladech RTX3000 u NVidie, tak chápu jejich záměr vydat před vánoci jen výkonější grafiky RTX 4090, RTX 4080 a možná i RTX 4070 a v rámci těch levnějších doprodat předchozí generaci, dokud to jde.
    Zatím ale stále nevíme, jak moc ekonomicky umí uvažovat v AMD a zda "nepočkají" s vydáním grafik RDNA3 na příští rok, až lidé nebudou mít peníze, začnou šetřit a AMD bude zase brečet, jak nic nemůže prodat. :-D