Hlavní navigace

Držitelé práv chtějí, aby Netflix zablokoval uživatele používající VPN

20. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ochránci práv mají zase jednou pifku na uživatele, kteří něco nedělají správně. Tentokrát se jim nelíbí, že někteří jedinci používají VPN, aby mohli platit Netflixu za sledování filmů či seriálů. Týká se to lidí, kteří žijí v zemích, kde služba ještě oficiálně nefunguje. VPN se pak stává nutným nástrojem, bez něhož vám služba řekne, že žijete ve špatné zemi.

A vaše peníze si nevezme. Bohužel ochránci práv mají na věci velký vliv. Momentálně se jim nelíbí, že někdo obchází pravidla a pořizuje si VPN, aby mohl platit za Netflix. Po službě tak požadují, aby se takových uživatelů zbavila a zablokovala je. Jak zní oficiální důvod?

 

Uživatelé nepoužívají domácí služby, takže zábavnímu průmyslu unikají poplatky za práva v daných zemích. Zamysleli se pánové nad tím, proč se lidé raději obrací na Netflix? Že jim možná nabízí více obsahu a možností? V některých státech, Česko nevyjímaje, navíc nejsou k dispozici žádné pořádné legální služby pro streamování aktuálních seriálů nebo filmů.

Pár pokusů jako Voyo chválíme, ale tyto služby mají stále k dokonalosti hodně daleko. Největším problémem je chybějící obsah. Když ho nemáte, lidé si ho najdou jinde. Globální blokace uživatelů VPN ovšem zabrání přístupu k účtu také např. lidem v USA, kteří službu používají úplně legálně, jen se k ní např. chtějí dostat během dovolené mimo domovinu.

MMF24

Ve Spojených státech před pár měsíci blokovat uživatele VPN začalo Hulu. Netflix by tak nebyl první svého druhu, kdo by podobnou „ochranu“ zavedl.

Zdroj: TorrentFreak