Hlavní navigace

Dtest chce vyjednat levnější tarify pro lidi. Stačí se přihlásil a doufat

Sdílet

Zdroj: Redakce

Spotřebitelský časopis Dtest spustil kampaň Chci výhodnější tarif. V minulosti už dvakrát rozjel aukci, ve které hromadně domluvil výhodnější ceny plynu a elektřiny pro tisíce lidí. Teď chce totéž učinit i s mobilními tarify. Díky hromadné poptávce má šanci vysoutěžit lepší ceny než jednotlivec. Na tomto webu se můžete až do konce května nezávazně zaregistrovat. Pak vyplníte, co od nového tarifu čekáte. Kolik chcete volných minut, SMS a dat. Také uvedete, kolik platíte v současnosti. Po hodině a půl od spuštění registrací se přihlásilo již přes 1600 uživatelů. Co bude dalším krokem? Pokud Dtest obdrží nabídky síťových nebo virtuálních operátorů, do 15. června oznámí vítěze. Toho s nejnižší cenou. Zaregistrovaní pak budou mít až do 30. června čas nabídku zvážit a operátora změnit.

KL24

Co od tarifů čekat?

V podmínkách Dtestu stojí, že organizace hledá fér tarif bez skrytých poplatků a se smlouvu uzavřenou na jeden rok bez automatického prodloužení. „Podmínkou účasti operátorů v aukci je také zajištění kvalitního zákaznického servisu prostřednictvím e-mailu či telefonu. Operátoři musí akceptovat všechny způsoby platby a nepožadovat za některý z nich zvláštní příplatky,“ píše Dtest.

V rámci registrace spotřebitelé uvádí, kolik chtějí provolat minut, poslat SMS a využít dat. Na základě těchto údajů stanovíme nejčastěji poptávané varianty tarifů, o které budou následně operátoři soutěžit v aukci. Půjde o tarify s menším i větším objemem služeb tak, aby vyhověly co největšímu počtu spotřebitelů. Po stanovení vítězných cen vám bude zaslána nabídka, v rámci které si zvolíte konkrétní tarif nebo tarify, které nejlépe vyhovují vašim potřebám,“ dodává.

Dtest chce vysoutěžit lepší mobilní tarify pro lidi
Dtest chce vysoutěžit lepší mobilní tarify pro lidi
Dtest chce vědět, kolik potřebujete minut, SMS a dat
Dtest chce vědět, kolik potřebujete minut, SMS a dat

Byl pro vás článek přínosný?