Hlavní navigace

Duální Fermi s GF110 vyčkává na Antilles?

19. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Předem bych chtěl upozornit, že následující informace jsou pouhé spekulace a nic z následujícího textu nemusí být pravda.

Po různých diskuzích se často setkávám s názorem lidí, že dvoučipová karta od Nvidie pravděpodobně nevyjde. Podle Fudzilly se však mýlí. Tento server přinesl informaci o tom, že je již připravena na vydání duální Nvidia Fermi s dvěma grafickými čipy GF110 a pokud by bylo potřeba, může oficiálně vyjít už tento rok. To však Nvidia zřejmě nechce a vyčkává na to, jak dopadne připravovaný duální Radeon z dílen společnosti AMD s kódovým označením Antilles.

galaxy dual fermi

Pokud si vzpomínáte, není to tak dlouho, co jsme již nějaké ty pokusy o dvoučipové monstrum s grafickými jádry GF100 viděli. Jedno z nich například představila společnost Galaxy, která je svými experimenty proslulá, a mělo se jednat o model GeForce GTX 470 Dual. Nakonec však tato grafická karta nevyšla, což se k povaze čipů GF100 dalo tak trochu čekat. Vypadá to, že by situace na začátku příštího roku, respektive v jeho prvním čtvrtletí, mohla být zajímavá.

mysterious dual gpu

KL24

Vše to jsou však zatím pořád spekulace a nikdo nedokáže odhadnout, jak se to bude vyvíjet. Pokud vypukne cenová válka, nastane tzv. situace „Dva se perou a třetí se směje“, kdy zmíněni „dva“ jsou právě společnosti AMD a Nvidia a „třetí“ jsou zákazníci, kteří si grafické karty koupí za menší finanční obnos, což by je jistě potěšilo.

Zdroj: Fudzilla, eNET

Byl pro vás článek přínosný?