Hlavní navigace

Duální monitor eVGA

19. 7. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost eVGA, kterou známe především jako výrobce grafik Nvidia nebo výkonných desek pro Intel, uvedla neotřelý duální monitor InterView 1700. Obsahuje hned dvě 17" LCD obrazovky s WXGA+ rozlišením (1440 × 900). Omezené pozorovací úhly 45° v horizontálním směru, spodní 35° a horní 20° ve vertikálním napovídají o použitých TN matricích. Kontrast dosahuje hodnot 500:1, jas 220 cd/m2 a doba odezvy 8 ms.


eVGA si od nového konceptu slibuje zvýšení efektivity práce. Oba monitory může používat současně jeden uživatel, pomocí klonování obrazovky může sdílet výsledky s kolegou, nebo mohou oba používat monitor současně nezávisle na sobě. Obrazovky se totiž mohou otáčet ve stojanu na svislé ose o 90° a vodorovné o 180°, je tedy možná práce dvou lidí sedících naproti sobě, v tomto režimu umí monitor automaticky překlopit obraz.

Se dvěma lidmi už ale nepočítá 1,3megapixelová webkamera: integrovaná je pouze jedna, ve stojanu se ještě nachází mikrofon a tříportový USB rozbočovač. Monitor vyžaduje dva vstupy, ty se připojují pomocí jediného DMS konektoru, který pomocí redukce vytvoří dva DVI.

MMF24

Zklamáním může být cena, 650 dolarů (přes 12 000 Kč) za dvojici obyčejných 17" (i když s povedeným designem) je poměrně hodně. Za stejnou cenu koupíte dva základní 24" LCD pro nepochybně vyšší efektivitu práce, 19" modelů se shodným rozlišením nakoupíte i pět. Za originalitu se ovšem platí a třeba se časem dočkáme i triple monitoru, jako si to kdysi představovali v Matroxu s technologií Surround Gaming.

Zdroj: Hexus

Autor článku